Whatsapp Image 2023 04 06 At 15.44.36 (1)

‘Egg-drop’

Vandaag vond op onze school de 25e editie van de traditionele Egg-drop plaats. 25 jaar geleden introduceerde onze leerkracht Guido van Lonkhuijzen dit evenement en het was direct een succes!

De leerlingen van groep 8 werkten in groepjes aan een bouwsel waarin het ei stootvrij verpakt kon worden. Nadat alle elf bouwsels in de speelzaal waren verzameld gaven de leerkrachten punten voor onder andere de originaliteit. De inmiddels buiten verzamelde leerlingen kregen van ieder groepje een toelichting op het ontwerp en het bijbehorende verhaal werd voorgelezen.

Daarna werd het ontwerp door de graafmachine omhoog gebracht, waarna het, van grote hoogte, onder luid aftellen van alle leerlingen, uit de bak van de graafmachine viel. Het ei werd daarna aan de jury voorgelegd zodat onomstotelijk vast kwam te staan dat het ei ‘heel’ was. Alle eieren overleefden de valpartij! Knap gedaan! De jury heeft uiteindelijk ‘Spongebabet’, ontworpen door Laurie, Julia en Loes als winnaar uitgeroepen. De tweede prijs ging naar ‘Eggrider’ van Chris, Alex, Suli en Colin. De leerlingen werden binnen nog getrakteerd op krentenbrood en een paaslolly door de Paashaas. Zowel de ‘Gelderlander’ als ‘RTV-rijnstreek’ waren aanwezig.
https://www.facebook.com/825320597521794/posts/6033335583386910/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Wij willen graag iedereen bedanken die heeft geholpen om dit traditionele Paas-evenement weer mogelijk te maken. De leerlingen hebben ervan genoten en kijken nu al uit naar het moment waarop zij zelf in groep 8 zullen zitten!

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

SAM Olympiade

Verkeerssituatie rondom school

Gastles stadsdichter