Goede doelen

Jaarlijks neemt de school deel aan onderstaande goede doelen

  • Sponsorloop ‘Wandelen voor water’.

Voor kinderen in Nederland is er altijd wel een kraan in de buurt. Hoe belangrijk die luxe van schoon water is kun je aan kinderen uitleggen, maar de boodschap landt pas écht als ze er zelf mee aan de slag gaan. Wandelen voor Water is een combinatie van leren en doen. De leerlingen uit groep 7 en 8  krijgen les over de waterproblematiek én helpen kinderen in ontwikkelingslanden door 6 kilometer te lopen met water. Zo ervaren ze wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden dagelijks moeten meemaken. Tussen de gastles en de wandeling krijgen de leerlingen de kans om zoveel mogelijk geld op te halen voor verschillende waterprojecten.  Wandelen voor Water is een initiatief van stichting Simavi. Het doel is om bij te dragen aan wereldwijd schoon water in 2030.

  • Tijdens de kerstviering wordt er geld ingezameld voor of de voedselbank, of voor de speelgoedbank. De leerlingen worden actief hierbij betrokken door fysiek voedsel of speelgoed mee te nemen naar school. 
  • De gevonden voorwerpen die overblijven gaan naar een goed doel. 

 

Onderhoud oorlogsgraven

Leerlingen van de G.J. van den Brinkschool zorgen een jaar lang voor acht oorlogsgraven op de begraafplaats Leeuwerenk aan de Oude Diedenweg. Elk jaar op 18 september wordt die zorg voor een jaar overgedragen door de nieuwbakken groep 8 aan de kinderen van de nieuwe groep 7. In het bijzijn van de burgemeester leggen de leerlingen bloemen bij de graven. 
De burgemeester houdt een toespraak en enkele leerlingen dragen zelf gemaakte gedichten voor. Bij de ceremonie is ook een oorlogsveteraan aanwezig, met wie de kinderen in gesprek gaan over oorlog en vrede.
Op de begraafplaats zijn zeven Britse militairen begraven die op 18 september 1944 werden neergeschoten door een Duits afweerkanon. In het achtste graf ligt een Britse militair die op 25 september 1944 in de haven in de Rijn is gevonden.

 

Schoolgids

Namen en adressen